грозде

Ползи за здравето от гроздето

Какво е толкова страхотно в гроздето

Гроздето е любима закуска за пикници и кутии за обяд, но не го приемайте за даденост. В продължение на хиляди години те са били използвани в някои култури като лекарство. Всеки от тези малки плодове е пълен с над 1600 съединения - и много от тях могат да ви помогнат да сте здрави.

Помощ за сърцето

Гроздето е ценен източник на калий, важен минерал, който участва в регулирането на телесните течности. Той има способността да намали високото кръвно налягане и да снижи риска от развитие на сърдечни заболявания и инсулт. Понеже мнозина не приемат достатъчно количество от този минерал, включването на грозде в диетата може да допринесе за неговото адекватно набавяне.

Здрава кожа и коса

Гроздовите семена са богати на витамин Е, който помага на кожата ви да остане гладка и хидратирана.

 Други съединения в гроздето могат да помогнат за предотвратяване на акне и да увеличат притока на кръв към скалпа за по-здрава коса.

Отслабване

Не бихте помислили, че толкова сладък плод може да ви помогне да свалите нежелани килограми, но гроздето може да направи точно това. Естествено съединение, което те съдържат, изглежда затруднява вашите клетки да съхраняват мазнини. Може също така да помогне на мастните клетки в тялото ви да се разпаднат по-бързо. Само внимавайте да не ядете твърде много. Една порция е 1/2 чаша или около 16 зърна грозде.

Защита на очите

Естествените химикали в гроздето облекчават възпалението в тялото ви и помагат за защита на клетките ви от увреждане. Това е добра новина за очите ви. Проучванията показват, че диета, която включва грозде, може да предотврати или забави често срещани очни заболявания като глаукома.

Подсилване на имунната система

Съединение в гроздето, наречено ресвератрол, може да помогне за укрепване на имунната система - защитата на тялото ви срещу микроби. Трябва да се направят повече изследвания, за да се установи как точно може да помогне, но един ден може да видите ресвератрол в продукти, които помагат за заздравяването на рани или предотвратяват бактериални инфекции.

Висококачествен Ресвератрол, извлечен от корена на растението Японска Фалопия, който се отличава с висока концентрация на активната съставка
Ресвератролът на Vegavero има общоукрепващо и тонизиращо действие, оказва естествен антибиотичен и антивирусен ефект върху целия организъм. Съдейства за нормализиране на кръвното налягане и лечение на нарушения, свързани с кръвоносните съдове, сърдечно-съдовата система и мозъка.
 

СВОЙСТВА НА РЕСВЕРАТРОЛА И НИКОТИНАМИДА

Всеки ден в тялото ни трилиони клетки се делят, за да създадат нови клетки. Този процес на пълноценно делене е изключително важен за поддържане на всички основни биологични и телесни процеси и функции, включително растеж, възстановяване, метаболизъм и др. По време на пълното делене, ДНК се дублира и образува хромозоми. С възрастта краищата на хромозомите - наречени теломери - стават всички по-къси и по-къси, което увеличава риска от определяне на заболяването.

Полезно е за Вашия мозък

Ресвератролът в гроздето забавя разграждането на клетките, което естествено се случва с възрастта. Това може да попречи на образуването на вредни плаки в мозъка ви и да забави неговата работа.

Облекчение при запек

Високото съдържание на вода в гроздето може да помогне на храносмилателната система да работи по-гладко. Гроздето също е пълно с неразтворими фибри, което може да доведе до по-меки изпражнения.

По-добър сън

Люспите на гроздето са с високо съдържание на мелатонин, химикал, който може да подобри съня ви. Проучванията показват, че мелатонинът облекчава забавянето на часовия пояс и безсънието и може да помогне за стабилизиране на настроението ви.

Поддържа ниска кръвна захар

Гроздето има „нисък гликемичен индекс“, което означава, че не повишава кръвната ви захар твърде бързо. Поради това те са добър избор за плодове, ако имате диабет. Полифенолите в лилавото грозде - съединенията, които му придават цвета - също могат да помогнат за предотвратяване на диабет тип 2.

Защита от рак

Изследванията показват, че антиоксидантите в гроздето могат да предотвратят или забавят растежа на раковите клетки. Някои видове рак, от които те могат да ви предпазят, включват рак на устата, белия дроб, гърлото, панкреаса, простатата и дебелото черво.

Формулата ресвератрол на Nature’s Way съдържа богата смес от антиоксиданти. Ресвератролът се съдържа в червеното вино и предпазва клетките от въздействието на липидната пероксидаза и свободните радикали.

  • Мощен антиоксидант за предпазване на клетките от оксидативен стрес и стареене.
  • Спомага за редуциране на лошия (LDL) холестерол и рисковете от образуване на кръвни съсиреци, причина за инфаркт.
  • Поддържа здравето на мозъка и нервната система, подобрява фокуса и концентрацията.


Приложение:  Формулата на Ресвератрол допринася за защита на клетките от оксидативен стрес и за нормалното функциониране на сърцето, черния дроб и кръвоносните съдове.
 

Забележка: При бременност, кърмене или проблеми с кръвосъсирването се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.