натурален сироп за кашлица

Pectatussan®: Революционен Алпийски натурален Сироп за Кашлица

Pectatussan® Hustensirup е хранителна добавка под формата на вкусен сироп, с естествени екстракти от мащерка и иглика. Този сироп е специално създаден за поддържане на нормалната функция на дихатените пътища.

Формулата на Pectatussan® е подходяща, както за справяне със суха кашлица, така и за справяне с влажна кашлица.

Този сироп се отличава с това, че е създаден напълно от натурални съставки, като го прави подходящ за употреба от деца на възраст над три години.


Натурални съставки на Сироп за Кашлица Pectatussan®

В света на съвременните хранителни добавки, Pectatussan® Hustensirup се откроява със своя изцяло натурален състав. Основните компоненти на Pectatussan® Hustensirup са екстракти от мащерка и иглика, те са известни със свойте благоприятни свойства, ценени в народната медици от векове.

Мащерка

Мащерката е билка, която обикновено се използва за овкусяване на храна. Също така се използва от древни времена за различни здравни и медицински ползи и като консервант. Днес се използва в голямо разнообразие от продукти, вариращи от вода за уста до чайове и дори спрейове за нос – както и като важна съставка за сироп.

С корени от семейството на ментата, мащерката има малки, зелени като градински чай листа и тънки дръжки. Това е здрава, храстовидна билка с интензивен аромат и вкус.

Мащерката се използва като домашно лекарство за кашлица, респираторни заболявания и бронхит от години. Допълнителната и алтернативната медицина го използва като чай и в ароматерапията. Има някои изследвания за това, но са необходими повече проучвания, за да се разбере колко добре работи.

Иглика

Игликата (Primula), част от семейството Игликови (Primulaceae), представлява голям род, включващ около петстотин различни видове тревисти растения. Името идва от латинската дума за „първа“, което отразява нейното символично значение като предвестник на пролетта в много култури, благодарение на нейния ранен цъфтеж, който често започва през февруари.

Лечебната стойност на игликата се дължи на сапонините, които се намират в нейните корени. Тези съединения са изключително ефективни за облекчаване на кашлицата и втечняване на секретите в белите дробове. Така, игликата е особено полезна при лечение на бронхит, както и при суха и влажна кашлица. Основният компонент, отговорен за това отхрачващо действие, са петпръстенните тритерпенови сапонини в корена, чиято ефективност може да намалее при неправилно сушене.

В допълнение, възбуждането на сетивните нервни окончания в стомашната лигавица от сапонините допринася за облекчаване на кашлицата. Игликата също така съдържа витамин С, който има роля в намаляване на инфекциите на горните дихателни пътища, като по този начин подпомага общото здраве на дихателната система.

Оптимален Режим на Прием и Препоръчани Дози

Дозировка за Деца:

  • Възраст 3 до 4 години: Препоръчителната доза е 1 супена лъжица (около 15 мл) на ден. Това количество осигурява необходимите активни съставки, без да превишава безопасните нива за тази възрастова група.
  • Възраст 5 до 12 години: Дозата може да бъде увеличена до 2-3 супени лъжици (около 30-45 мл) на ден, в зависимост от нуждите и поносимостта на детето.

Дозировка за Юноши и Възрастни:

  • Лица над 12 години: Стандартната доза е 3 супени лъжици (около 45 мл) на ден. Това количество е разработено да осигурява оптимално количество от активните съставки за възрастни и юноши.

Забележка

  • Не превишавайте препоръчителната дневна доза, тъй като това може да води до нежелани странични ефекти.
  • Хранителните добавки са предназначени да допълват, а не да заместват балансираното хранене и здравословния начин на живот.
  • Съхранявайте сиропа при температура под 25°C на място, недостъпно за малки деца, за да се предотврати случайно поглъщане.

Подробен Състав и Характеристики на Pectatussan® Hustensirup


Активни Съставки в Дозата:

  • Екстракт от листа на мащерка (Thymus vulgaris) 4:1:
    • 1 супена лъжица: 300 мг
    • 2 супени лъжици: 600 мг
    • 3 супени лъжици: 900 мг
  • Сух екстракт от корен на лечебна иглика (Primula veris) 1:1:
    • 1 супена лъжица: 290 мг
    • 2 супени лъжици: 580 мг
    • 3 супени лъжици: 870 мг

Помощни Вещества:

  • Подсладители: Сорбитол, манитол и сукралоза, които придават приятен вкус без добавяне на захар.
  • Консервант: Калиев сорбат, който помага за поддържане на продължителността на сиропа.
  • Подкислител: Лимонена киселина, която подобрява вкуса и стабилността на продукта.