мармот

Маслото от Мармот и Неговите Изключителни Ползи за Здравето

От векове уникалните свойства на мазнината от мармот са били признати за значителните им ползи за човешкото здраве. Със своите изключителни качества и характеристики, маслото от мармот е намерило разнообразни приложения в различни форми в медицината.

В тази статия изследваме забележителните предимства на маслото от мармот, крем без парафин, придобил популярност със своята простота и ефективност при лечение на определени състояния.

Открийте как тази съставка в някои мехлени и мазила може да се прилага върху различни области на тялото, като дава успокояващи, релаксиращи и регенеративни ефекти, които водят до забележими подобрения в рамките на дни.

Специалните качества на маслото от мармот

Потопете се в отличителните качества на маслото от мармот и как е била ценена в историята заради терапевтичния си потенциал. Разгледайте уникалните компоненти, които правят мазнината от мармот ценена съставка и нейното значение в съвременните здравни практики.

Разнообразните приложения на маслото от мармот

Научете за различните начини, по които маслото от мармот може да се използва за поддържане на здравето и благополучието.

От областта на врата, раменете и гърба до нанасянето на подмишниците и краката, открийте как мехлемът може лесно да се нанася върху различни части на тялото за целенасочено облекчение.

За какво е предназначено маслото от мармот Murmelin Öl?

Murmelin Öl е чисто и натурално масло от мармот, което притежава благоприятно действие връху кръвообращението след физическо натоварване и спорт, действа релаксиращо и регенериращо при възпалени мускули и стави. Масло от мармот се използва от векове при болки в мускулите, напрежение, лумбаго, пренапрежение на опорно-двигателния апарат и за поддържане на здрави стави, сухожилия и мускули. Идеален е за масаж на гръб, колене, бедра, лакти, рамене, ръце и др. 

Как действа маслото от мармот Murmelin Öl?

Масло от мармот е известно с благоприятното си действие още от векове в домашните от алпийския регион. Използва се години наред за лечение на напрегнати и възпалени мускули, лумбаго и болки в ставите, например след спортни дейности. Несъмнено осигурява облекчение на ставите и мускулно-скелетната система.

Активните вещества, съдържащи се в чистото масло от мармот, включват различни мастни киселини като палмитинова киселина, олеинова киселина, линолова киселина, линоленова киселина, витамин Е и (естествени) кортикостероиди. Прилага се след спорт, туризъм и други физически натоварвания, за да подпомогне бързото възстановяване на опорно-двигателния апарат. Първи избор на безброй масажисти и терапевти в ежедневната работа.

Мармотите се ловуват в края на лятото (август/септември), преди да заспят зимен сън, тъй като техният брой е най-голям по това време на годината. Всяка година в Австрия се отстрелват около 7500 животни, но само много малка част е позволено да се обработват старателно, за да се получи ценното масло от мармот. Във всеки случай, животните не се ловуват с цел производство на мехлеми и следователно използването на подкожната им мазнина за направата на масло от мармот е разумен начин за оползотворяване на преследваните животни.

Успокояващо и релаксиращо действие

Разберете как работи маслото от Мармот за успокояване и отпускане на тялото.

Разгледайте механизма зад способността му да насърчава повишен кръвния поток и циркулация, помагайки за съживяване и подмладяване на третираните зони.

Подпомагане на естествената регенерация и заздравяване

Разкрийте регенеративните свойства на маслото от мармот и неговия потенциал да поддържа естествените лечебни процеси на тялото. Открийте как приложението на мехлема може да подпомогне регенерацията на тъканите, което води до видими и полезни резултати само за няколко дни.

Мехлемът от мармот е доказателство за изключителните ползи от мазнината от мармот за човешкото здраве. С разнообразните си приложения и доказана ефикасност, този мехлем предлага просто и достъпно решение за успокояване, релаксиране и подпомагане на естествените лечебни процеси. Включете маслото от мармот във вашата уелнес рутина и изпитайте забележителните ползи, които може да осигури за цялостното ви благосъстояние.

За какво е предназначен мехлемът с масло от мармот Murmelin®?

Murmelin® е алпийски мехлем с натурален състав, включващ масло от мармот, чист екстракт от арника, охлаждащ ментол и етерично масло от планински бор. Мехлемът има благоприятно действие връху кръвообращението след физическо натоварване и спорт, действа релаксиращо и регенериращо при възпалени мускули и стави. Масло от мармот се използва от векове при болки в мускулите, напрежение, лумбаго, пренапрежение на опорно-двигателния апарат и за поддържане на здрави стави, сухожилия и мускули. Идеален е за масаж на гръб, колене, бедра, лакти, рамене, ръце, тъй като попива бързо и не омазнява кожата. Murmelin е разработен преди около 40 години в аптеката Арлберг в Санкт Антон, Австрия и отттогава се продава навсякъде в Европа като доказателство за отличната му ефективност.


Арника (Arnica montana) е лечебно растение с разнообразна биологична активност, често използвано във фармацията и козметиката. Ефектите на арниката са свързани главно с концентрацията и химичния състав на етеричните масла в растението, които са източник на процианиди, каротиноидни пигменти и манган, сесквитерпенови лактони с антибактериална, противогъбична, антисептична, противовъзпалителна, антисклеротична и антиоксидантна активност.

В традиционната народна медицина арника се използва за успокояване при контузии, скованост, мускулни и ставни болки, хронична болка в гърба, диабетна невропатия. Проучване разкрива, че тинктурите от арника са ефективни при потискане на ензимите, отговорни за разрушаването на ставите и хрущялите в лабораторни експерименти.

Арника е всеизвестна с възможностите си да облекчи болките в мускулите, предизвикани от пренатоварване, прости навяхвания и намаляване на болката при фрактури, артритни и ревматични болки, хормонално главоболие, травми на централната и периферната нервна система, както и за предотвратяване на мускулна треска при спортни състезания, туристически преходи и други подобни като тогава е добре да се ползва преди настъпване на събитието.

Употреба

Мехлемът може да се прилага директно върху засегнатата област до три пъти на ден. Мехлемът не омазнява, попива бързо и не оставя филм върху кожата. Може да се използва и като масажно масло.