натурални продукти от Австрия

BANO Healthcare - висококачествени натурални продукти и хранителни добавки от Австрия

BANO Healthcare - Кои сме ние?

Щастливи сме, че сме с единия крак в миналото, доверявайки се на вековните ни традиции и едновременно с това винаги сме твърдо насочени към бъдещето. BANO Healthcare обединява две австрийски марки – BANO Naturprodukte и Rösch & Handel – които са ангажирани с вашето добро здраве.


BANO Naturprodukte пренася вековна традиция на натуралните продукти в съвременната епоха, а хранителните добавки и фармацевтични продукти на Rösch & Handel са неизменна част от много аптеки, болници и магазини за здравословни храни в цяла Европа.


Независимо дали става въпрос за настинка, напрегнати мускули, ухапвания от насекоми, проблеми с храносмилането или обриви – ние имаме правилния продукт за вас. Работихме заедно с фармацевти в Австрия, за да разработим нашата иновативна гама хранителни добавки на растителна основа Apocare.

Натурални суровини и стандарти за качество в производството

Билките и суровините, които използваме, са подложени на контрол на качеството, когато ги закупуваме. Ние работим от дълги години с доказани и сертифицирани доставчици от цяла Австрия. Залагаме основно на натурални суровини и продукти с цел да сме максимално близо до природата. По този начин гарантираме ефектите на всяко едно биологичноактивно вещество върху човешкия организъм.

Много от нашите формули се основават на изпитани традиционни домашни средства. Контролът на качеството на нашите суровини е много важен за нас, както и грижата, която полагаме при производството и обработката на нашите продукти. Когато е възможно, ние използваме медицински суровини и гарантираме безупречно качество.

Много от нашите продукти са разработени, тествани и произведени в нашия производствен обект в Хартберг. Спазването на критериите за качество и внимателната обработка са много важни за нас. 

Нашето производство е сертифицирано по ISO 13485:2016 и се проверява ежегодно, което гарантира, че нашите продукти винаги са с постоянно качество и доказан ефект.

NATRUE сертификат

"Етикетът NATRUE е знак за качество, който помага на вашите клиенти бързо и лесно да идентифицират наистина естествени и органични съставки и козметика. Можете да бъдете уверени, че независимо дали сте доставчик на суровини, производител на готов продукт или собственик на марка, че всеки продукт, носещ етикета NATRUE, отговаря на прозрачни, строги критерии, които са били независимо проверени от акредитиран сертифициращ орган на трета страна.


Сертифицирането по NATRUE е възможно както за суровини, така и за готови продукти. Процесът е идентичен и следва широко признати процедури за сертифициране."

Част от нашите най-доказани продукти

BANO Naturpodukte - грижа от природата

Добре дошли в света на BANO Naturprodukte, където историята на висококачествени австрийски натурални продукти започва още през 30-те години в Унгария. В този период Erzsébet и József Bánó откриват своята аптека в Мезьотур, където се зараждат страстта и любовта към химията. Йозеф Бано преминава през години на упорито изучаване на науката, което го подготвя за основаването на своята собствена аптека в сърцето на австрийските Алпи - Санкт Антон, в края на 70-те години.  

С повече от 40 години опит, BANO Naturprodukte се утвърждава като символ на висококачествени австрийски натурални продукти, природни лекарства и хранителни добавки. 

Марката се отличава с идеологията, че съчетанието на фармацевтично качество и натурални суровини създава най-висококачествените продукти, представляващи доказано най-добрия избор за всеки. 


Най-популярните продукти на BANO Naturprodukte включват Arlberger CalendulinArlberger MurmelinArlberger Arnika GeleeArlberger Latschenkiefercreme и Arlberger Pectatussan сироп за кашлица. Във вековните традиции и рецепти на компанията се комбинират масло от мармот, екстракт от арника, масло от мащерка, масло от мента и масло от невен, за да поддържа доброто здраве и да се подобрят душевното и физическото благосъстояние. 

турист изкачва планина

"Природата има най-добрите активни съставки."

Ева Бано

Продуктовата гама на BANO продължава да се разраства, включвайки не само натурални мехлеми, но и незаменими продукти като Arlberger Ölschaumbad и Arlberger Saunaöl. Създадени с внимание към детайлите, тези продукти стават съществена част от ежедневието на хората, които ги изпробват. 


  • натурални съставки
  • продукти без аналог
  • домашни рецепти
  • вековни традиции


BANO Naturprodukte съчетава традиционните домашни рецепти с модерните изследователски подходи, предлагайки уникални продукти, базирани на доказани натурални съставки. Независимо дали става въпрос за невен, арника, масло от мармот или планински бор, тези съставки остават в основата на продуктите на BANO Healthcare, поддържайки вековната традиция на ефикасност и качество. 

смеещи се деца

Най-популярни продукти на Bano Naturprodukte

Rösch & Handel - висококачествени фармацевтични продукти

натурални продукти

Rösch & Handel е марка с богата история, която превърна фармацията в изкуство. Стартирала през 1890 г. във Виена в аптеката "Zur Mutter Gottes", компанията е претърпяла еволюция и иновации, като днес е известна с висококачествените си продукти под името Rösch & Handel. Историята е обвита във векове на успех и преданост към здравето. 


Още в началото на 50-те години д-р Хендел се присъединява към компанията Gimborn & Zifferer, преименувайки я на Rösch & Handel и започвайки своята мисия за създаване на висококачествени фармацевтични продукти, на които лекари и фармацевти доверяват живота и здравето на своите пациенти. 


През 2014 г., BANO Healthcare GmbH поема контрол върху продуктовата гама на Rösch & Handel, продължавайки да развива и обогатява портфолиото. Фокусът е върху адаптиране на продуктите към нови стандарти, актуализиране на пазарното присъствие и контрол на качеството, гарантирано от ISO 13485:2016. 


Философията на компанията обединява традиционните фармацевтични практики със съвременни стандарти. Иновативните формули на продуктите се развиват постоянно, за да отговарят на последните открития в медицинските изследвания и да съответстват на променящите се правни основи. Лекарите, фармацевтите и потребителите могат да бъдат уверени, че Rösch & Handel предоставя продукти с високо качество и ефективност. 

Продуктовата серия ApoCare, разработена в сътрудничество с австрийски фармацевти, представлява върховата точка на съвременните хранителни добавки. Всички продукти от тази серия, базирани на растителни съставки, съдържат важни хранителни вещества, предназначени да стимулират сърцето и кръвообращението. Те се стремят да помогнат за справяне с ежедневния стрес и осигуряват по-добър нощен сън - всичко това, за да се създаде път към здравословен и активен начин на живот.


"BANO Healthcare е симбиоза между природа и медицина."

Ева Бано

Качество, предавано през поколенията до днес

След кончината на основателя Йозеф Бано в края на 2008 г., Ева Бано поема правата върху марката и продуктите, а през 2009 г. започва бурно развитие на BANO Naturprodukte GmbH

2010 г.

Стара винарска механа в Хартберг е превърната в нов производствен обект

2011 г.

Назначават се първите служители извън фамилията

2012 г.

Екипът на BANO поема дистрибуцията на продуктите на Rösch & Handel

2014 г.

BANO поема изцяло контрол върху марката Rösch & Handel

2015 г.

BANO Naturprodukte GmbH се преименува на BANO Healthcare GmbH

2016 г.

BANO поема ролята на единствен търговски представител на бонбони за кашлица DALLMANN и WICK в аптеки и магазини за здравословни храни в Австрия

2017 г.

Сертифициране по ISO 13485:2016

2021 г.

Изцяло обновяване на визията на марката и продуктите

2023 г.

Първо стъпване на българския пазар, благодарение на ексклузивен договор с БъдиЗдрав.BG


фармацевтично качество

Най-популярни продукти на Rösch & Handel

Ева Бано генерален директор

Ева Бано - генерален директор на BANO Healthcare GmbH

"Нашите висококачествени натурални продукти и хранителни добавки са добре оценени и популяризирани от медицински специалисти, които разбират терапевтични им ползи."