маса с подправки

Бабини рецепти за здраве, болки и красота

Множество заболявания ни връхлитат поради излишната консумация на мазнини, захарни продукти и месо. Стомахът не може да се справи с обема от храната, който, с изглед на добри намерения, се опитваме да консумираме или принуждаваме другите да консумират. Резултатът е куп от ненужни вещества, които замърсяват храносмилателната ни система, жлъчния мехур, бъбреците, подстомашната жлеза и кръвоносните съдове. Хората често се оплакват от главоболие, болки в черния дроб... Те молят за помощ и искат да им се предпишат чудодейни лекарства, без да се вземат предвид, че може би самите те могат да се отърват от неприятностите. 

Ето и няколко бабини рецепти, които можете да опитате. 


Бабина рецепта за Главоболие

Главоболието най-често се причинява тогава, когато организмът е замърсен от ненужни вещества. Трябва да пречистите организма си.

Една от бабините рецепти е тази с корени на Валериана, жълта кантарион, горска ягода, лайка, мента и календула. Когато ви боли глава вечерно време излезте на чист въздух. Движете се. Заредете се с положителни емоции.

Как да приготвите чай от тези билки?

Вземете една по лъжичка от билките, . Затоплете вода и ги залейте с литър вряла вода и оставете течността да ври няколко минути. Изстудете и прецедете. Пийте по четвърт чаша, два или три пъти дневно. е тази с корени на Валериана, жълта кантарион, горска ягода, лайка, мента и календула. Когато ви боли глава вечерно време излезте на чист въздух. Движете се. Заредете се с положителни емоции.

Бабина рецепта за стомашни разстройства

Стомашните разтройства най-често се срещат през лятото, без значение от възрастта.

 Ако няма налична инфекция, а проблема е възникнал в следствие на неправилно хранене - преяждане с плодове, мръсни ръце или неизмити плодове и зеленчуци, то може да бъде заздравено с бабина рецепта.

Бабина рецепта за децата е оризова отвара, тя се дава в продължение на два-три дни.Приготвя по следния начин. Една чаша ориз и шест чаши вода се варят на бавен огън до пълното сваряване на ориза, после се прецежда, да остане само вода. Пие се топла по една трета от чашата през всеки два часа.

Разтвора от калиевия перманганат влияе много добре влияе върху стомаха. За предпочитане е този с бледорозов цвят. Пие се по една чаша сутрин ивечер (за деца — половин чаша). Може  да се използва същия разтвор за клизма. Понякога една-две процедури са достатъчни завъзстановяването на нормалната чревна дейност.

Бабина рецепта за безсъние

Безсънието най-често се среща през пролетта.

Яжте повече сурови зеленчуци и плодове. Една от бабините рецепти е  задължително преди лягане  да ядете лук. Ако не можете — изпийте чаша мляко или билков чай с лъжичка мед.

Безсънието причинено от главоболие може да се излекува чрез принципа: клин клин избива. Една болка се унищожава от друга. Сложете върху прасците на краката синапена лапа или настърган хрян, възможно е парене, ще го изтърпите.Но пък главоболието ще изчезне и ще се наспите.

Доста често главоболието се появява поради претоварения и претъпкан с ненужни вещества стомах. В такъв случай е необходимо да го пречистите, известно време да спазвате диета, резуклтата ще е го почувствате много бързо.

Бабини рецепти за зъбобол

Една от най-простите бабини рецепти е от конски босилек, сварява се и го жабурка е от страната на болния зъб.

Една по-вкусна бабина рецепта със сланина. Нарязвате тънко парче сланина и го слагате между болния зъб и бузата за 15 до 20 минути, ще усетите трайно облекчение.

Друга бабина рецепта - в ухото от страната на болния зъб се слага коренче живовляк, след половин час болката минава.

А можете да пробвате и листа от малина, орех, мента и дъб. Взимате еднакви количества от билките и ги нарязвате ситно, слагате в бутилка и заливате с горещ винен оцет, оставяте за три дни. С тази отвара жабуркате болния зъб.

Загряващ гел за схващания, напрежение и болки в мускули и стави с екстракт от люта чушка Rubilind® Rot / Рубилинд Рот / 50 мл Rösch & Handel

За какво е предназначен загряващ гел Rubilind® Rot?

Rubilind® Rot е загряващ гел в практичен рол-он с билкови етерични масла, подходящ при оплаквания като:

  • шипове
  • схващания във врата и гърба
  • мускулно напрежение
  • болки в мускули и стави (рамене, лакти, колене, ръце, ходила)
  • лумбаго
  • студени крайници
  • термотерапия
  • ревматизъм и артрит

Бабина рецепта за бронхит

Една много лесна бабина рецепта за бронхит - в една чаша мляко, слагате една супена лъжица конско босилек. Варите ги и прецеждате. Пие се  гореща четвърт чаша, преди лягане. Можете да замените млякото с вода.

Бабина рецепта за хрема

Преди лягане, на петите се слага синапена лапа, завивате крачетата добре или обувате вълнени чорапи. До сутринта хрематаще изчезне

Друг начин за успокояване на хрема. Разтъркайте няколко коренчета хрян. Заедно със сълзите ще си отиде, и простудата.

Бабина рецепта за слаб глас

Бабината рецепта за слаб глас включва половин чаша семена от анасон. Заливат се с половин литър вода и се оставят се да врат 15 минути. След това семената се изхвърлят, а във водата се добавят три лъжици мед и се оставя да заври отново. Сваля се от котлона и се прибавя една лъжица коняк или водка. Пие се по една супена лъжица на всеки половин час. До вечерта гласът ви ще се възстанови напълно.

Бабини рецепти за петна по лицето

Една лесна и бърза бабина рецепта за петна по лицето - една лъжица перхидрол и две капки нишадъров спирт се разбъркват добре. След това бързо и равномерно се намазва кожата на лицето, когато усетите пощипване измийте лицето си.

Друга бабина рецепта за петна, смесвате три лъжици прясно мляко с една лъжица винен спирт, разбърквате и втривате получената течност вечерно време преди лягане.

Бабина рецепта за красота

Една бабина рецепта за красота - нарязвате на ситно една краставица, слагате в бутилка и я оставяте за две седмици на слънце. Слагате я на кърпа и втривате с нея лицето си сутрин и вечер.

Още една бабина рецепта за красота - смесвате един жълтък с една лъжица мед, добавяте и глицерин. От получената течност си правите маска на лицето, стоите един час, измивате с вода и се наслаждавате на гладка и сияйна кожа.