дебела жена плаче

16 скрити причини, поради които не можете да отслабнете

Ето някои неща, които могат да спрат загубата на тегло.

Отслабването може да бъде разочароващо, особено когато полагате усилия, но не виждате желаните резултати. Много хора са изправени пред това предизвикателство, въпреки че се хранят здравословно и спортуват редовно. От решаващо значение е да разберете основните фактори, които възпрепятстват вашите усилия за отслабване.


1 Неправиланата закуска и метаболизъм може да означават, че не можете да отслабнете

Пропускането на закуска може да изглежда като стратегия за спестяване на време, но може да има неблагоприятни ефекти върху метаболизма ви. Липсата на закуска може да доведе до бавен метаболизъм, което прави по-вероятно да преяждате през целия ден. Освен това пропускането на закуската може да доведе до повишен глад и желание по-късно. Започването на деня с балансирано хранене, което включва протеини, фибри и здравословни мазнини, може да даде тласък на метаболизма ви и да ви помогне да контролирате ежедневния си апетит.

Например, проучване, публикувано от American Journal of Clinical Nutrition, установи, че участниците, които са яли обилна закуска, са имали по-висока скорост на метаболизма от тези, които са пропуснали закуската. Те също така изразиха по-ниски нива на глад и апетит през целия ден. Като захранвате тялото си с питателна закуска, можете да подпомогнете метаболизма си и да се подготвите за успех в управлението на теглото си.

2 Преяждане със здравословни храни

Докато яденето на здравословни храни е от съществено значение за цялостното благосъстояние, все пак е възможно да преядете дори когато консумирате хранителни опции.

Храни като ядки, авокадо и зехтин, макар и полезни, са с високо съдържание на калории. Прекомерната консумация на тези храни може да допринесе за увеличаване на теглото.

Важно е да практикувате внимателно хранене и контрол на порциите, дори по отношение на здравословния избор. Когато осъзнаете приема на калории, се научавате как да слушате сигналите за глад и ситост на тялото си. Това внимание може да ви помогне да поддържате здравословен баланс.

Например една порция ядки обикновено е около 1 унция, което е приблизително шепа. Въпреки това, консумирането на повече от една порция е лесно, без да го осъзнавате.

Проучване в New England Journal of Medicine отбелязва, че участниците, които консумират редовно ядки, имат по-висок калориен прием като цяло, което може да допринесе за наддаване на тегло, ако не бъде отчетено.

Като практикувате контрол на порциите и внимавате за приема на калории, можете да се насладите на предимствата на здравословните храни, като същевременно управлявате ефективно теглото си.

3 Недиагностицираните нарушения на щитовидната жлеза може да означават, че не можете да отслабнете

Недиагностицираните нарушения на щитовидната жлеза могат значително да повлияят на усилията за отслабване. Състояния като хипотиреоидизъм могат да забавят метаболизма. В резултат на това отслабването става още по-трудно.

Ако изпитвате симптоми като умора, косопад и чувствителност към студ, може би си струва да поговорите с Вашия лекар. Те могат да проверят функцията на щитовидната ви жлеза. Идентифицирането и лечението на всички основни проблеми с щитовидната жлеза може да помогне за оптимизиране на вашето пътуване за отслабване.

Като се справите с нарушенията на щитовидната жлеза с подходящо медицинско лечение, можете да възстановите метаболизма си до оптимално функциониране. Освен това ще подобрите шансовете си за успешна – и устойчива – загуба на тегло.

4 Изкривени възприятия за размера на порциите

Размерите на порциите в днешното общество са се увеличили значително, което води до изкривени възприятия за това какво представлява стандартният размер на порцията. По-големите порции, които срещаме, могат да консумират повече калории, отколкото тялото ни се нуждае.

За да управлявате ефективно приема на калории, обмислете използването на по-малки чинии и измерване на порциите. Като внимавате за размера на порциите, вие се научавате как да контролирате приема на калории и да подобрите загубата на тегло.

Например, проучване установи, че хората са склонни да ядат повече, когато им се дават по-големи порции, дори ако не са физически гладни.

Когато използвате по-малки чинии и купи, можете визуално да подмамите мозъка си да възприеме по-значима част. По този начин този навик може да ви помогне да се почувствате доволни от по-малко храна. Осъзнаването на размера на порциите и внимателното хранене могат да допринесат за по-добро управление на теглото.

5 Диети с високо съдържание на въглехидрати и инсулинова резистентност

Диетите с високо съдържание на въглехидрати могат да допринесат за наддаване на тегло и инсулинова резистентност. Това може да увеличи шансовете за развитие на диабет тип 2. Рафинираните въглехидрати и сладките храни причиняват скокове на кръвната захар, което води до наддаване на тегло.

Трябва ли да регулирате по-добре нивата на кръвната захар и да поддържате загуба на тегло? След това е изключително важно да балансирате приема на въглехидрати с богати на фибри храни и постни протеини. Тази комбинация може да помогне за стабилизиране на нивата на кръвната захар. Той също така насърчава по-добро цялостно здраве.

Като намалите приема на рафинирани въглехидрати и включите повече пълнозърнести храни, зеленчуци и постни протеини в диетата си, можете да управлявате нивата на кръвната си захар и да поддържате загуба на тегло.

6 Хормоналният дисбаланс може да означава, че не можете да отслабнете

Хормоналният дисбаланс често играе ключова роля в предизвикателствата за отслабване. Хормони като кортизол и естроген могат да повлияят на съхранението на мазнини и метаболизма. Хроничният стрес причинява повишени нива на кортизол, насърчавайки натрупването на мазнини, особено около коремната област.

Освен това дисбалансът в нивата на естроген може да повлияе на управлението на теглото. Ако подозирате, че хормоналният дисбаланс може да възпрепятства вашите усилия за отслабване, препоръчително е да се консултирате със здравен специалист за оценка и специализирано лечение.

Като управлявате стреса чрез медитация, упражнения и грижа за себе си, можете да помогнете за регулиране на хормоналните си нива. Така ще подкрепите целите си за управление на теглото.

LINDA REN DIET Fat loss system

ЛИНДА РЕН ДИЕТ 30-дневна програма за отслабване

 

Fat Loss System е комбинация от различни хранителни добавки, които имат доказан ефект върху намаляването на теглото и премахването на излишните мазнини. 30 дневната програма за отслабване представлява цялостна система за контрол на теглото,която включва различни ефективни добавки от сетията Lindaren diet: Fat burner plus / Chromium Picolinate / Termoplus / CLA / Raspberry Ketones complex.

Fat Loss System е цялостна система за контрол на теглото, която помага за елиминиране на мазнините.

7 Хронично лишаване от сън

Хроничното лишаване от сън може да има неблагоприятно въздействие както върху метаболизма, така и върху управлението на теглото. Липсата на сън нарушава хормоналната регулация, което води до повишен глад и апетит. Може също да повлияе на производството на лептин, хормонът, отговорен за сигнализирането за пълнота. За да подкрепите пътуването си за отслабване, дайте приоритет на качествения сън. Опитайте се да получите 7-9 часа висококачествен сън всяка вечер. Установяването на последователна рутина за сън и създаването на благоприятна за съня среда може да подобри управлението на теглото.

Едно проучване установи, че участниците, които са били лишени от сън, са имали повишени нива на грелин, хормон, който стимулира апетита, и понижени нива на лептин, хормонът, отговорен за сигнализирането за пълнота. Този хормонален дисбаланс може да доведе до преяждане и да попречи на усилията за отслабване. Като дадете приоритет на достатъчно сън, можете да регулирате хормоните си и да подобрите шансовете си за успешно управление на теглото.

8 Стрес и надбъбречен дисбаланс

Стресът и надбъбречните дисбаланси могат значително да повлияят на наддаването на тегло и да възпрепятстват усилията за отслабване. Хроничният стрес предизвиква освобождаването на кортизол. Това е хормон, който насърчава натрупването на мазнини в корема. Повишените нива на кортизол могат да затруднят свалянето на наднорменото тегло. Управлението на стреса чрез техники като медитация, упражнения и грижа за себе си може да помогне за смекчаване на ефектите му върху теглото.

Можете да подкрепите цялостното си благосъстояние и целите за управление на теглото, като дадете приоритет на управлението на стреса.

9 Лекарства и наддаване на тегло

Някои лекарства, като инсулин, антипсихотици и антидепресанти, могат да причинят наддаване на тегло или да осуетят усилията за отслабване. Ако приемате лекарства и забелязвате промени в теглото си, обсъждането на това с вашия доставчик на здравни услуги е от съществено значение.

Те могат да оценят потенциалните странични ефекти на вашето лекарство и да проучат алтернативни опции, които може да са по-подходящи за управление на теглото. Коригирането на дозите или преминаването към различни лекарства може значително да повлияе на вашето пътуване за отслабване.

Като работите в тясно сътрудничество с вашия лекар, вие ще намерите правилния режим на лечение, който балансира вашите здравословни нужди, като същевременно минимизира страничните ефекти, свързани с теглото.

FIBER FUSION DAILY


Хранителна добавка, 120 V- капсули

 
Високоефективна формула от разтворими и неразтворими фибри за детоксикация и здравословно отслабване. Подобряват храносмилането, регулират изхождането и спомагат за контрол на кръвната захар. Попаднали в стомаха, фибрите се свързват с водата и се превръщат в гелообразна маса, която създава усещане за ситост и така чувствително редуцира апетита. Фибрите ускорява храносмилането, подобряват изхождането и насърчават здравето на дебелото черво.

10 Недостиг на витамини и бавен метаболизъм

Недостигът на витамини, като D и B12, може да допринесе за по-бавен метаболизъм. Адекватният прием на витамини е от решаващо значение за производството на енергия и поддържането на здравословно тегло. Ако подозирате, че дефицитът на витамин може да повлияе на усилията ви за отслабване, консултирайте се със здравен специалист, за да оцените и отстраните потенциалните недостатъци. Като се уверите, че отговаряте на хранителните нужди на тялото си, можете да поддържате здравословен метаболизъм и да оптимизирате диетата си.

Като се справите с недостига на витамини чрез правилни добавки или диетични промени, можете да подпомогнете метаболизма си. Освен това ще подобрите шансовете си за дългосрочно успешно управление на теглото.

11 Награждаването на себе си всъщност може да навреди на способността ви да отслабнете

Награждаването на себе си твърде много за упорита работа може да отмени напредъка. Въпреки че е важно да празнувате постиженията, разчитането на хранителни награди може да попречи на усилията за отслабване. Намирането на алтернативни начини да се възнаградите, като например получаване на масаж или закупуване на ново облекло, може да ви помогне да останете мотивирани и да избегнете дерайлиране на напредъка ви.

Например, вместо да се поглезите с висококалоричен десерт като награда, можете да се поглезите със спа ден или с ново облекло за тренировка.

Като изместите фокуса си от хранителните награди, можете да изградите по-добра връзка с храната си. Можете също така да напредвате непрекъснато към целите си за отслабване.

12 Не получавате достатъчно сън

Липсата на сън може да забави метаболизма и да увеличи апетита. Лишаването от сън нарушава регулирането на хормоните, което води до хормонален дисбаланс, който може да повлияе на управлението на теглото. Дайте приоритет на достатъчно сън, за да подпомогнете усилията си за контрол на теглото. Установете рутина за сън през нощта и създайте среда, благоприятна за съня, за да осигурите качествена почивка.

Като получавате достатъчно сън, можете да регулирате хормоните на глада си и да подобрите способността си да управлявате ефективно теглото си.

13 Прием на течности и информираност за калориите

Течностите, включително сладки напитки и алкохол, могат да добавят калории, без да го осъзнават. Внимаването за съдържанието на калории в напитките е от решаващо значение за управлението на теглото. Изберете по-здравословни варианти като вода и билков чай, които имат нулеви или минимални калории. Наблюдаването на дневния прием на течности може да ви помогне да избегнете излишната консумация на калории.

Когато започнете да сте наясно със съдържанието на калории в напитките си и избирате по-здравословни варианти, можете да намалите общия си прием на калории. Така ще подкрепите по-добре усилията си за отслабване.

14 Пропускането на хранене и метаболизмът оказват влияние върху способността ви да отслабвате

Яденето на твърде малко или пропускането на хранения също може да затрудни метаболизма и да доведе до наддаване на тегло. Редовното хранене поддържа стабилни нива на кръвната захар и помага за контролиране на апетита. Планирайте храненията си и осигурете балансирано разпределение на хранителните вещества през целия ден. Можете да поддържате здравословен метаболизъм и да оптимизирате пътуването си за отслабване, като подхранвате тялото си последователно.

Затова се уверете, че ядете редовно. Гарантира, че можете да поддържате стабилни нива на кръвната захар и да избягвате преяждането, като в крайна сметка поддържа целите на вашата диета.

PGX SlimStyle на Natural Factors е напълно безопасен и естествен, ефективен начин за постигане и поддържане на нормално тегло. Клинично изследван, PGX насърчава здравословни нивата на кръвната захар, спомага за понижаване на гликемичния индекс на храните и намалява повишения общ и LDL (лош) холестерол. Това е клинично проучена програма, която намалява апетита и насърчава усещането за ситост, помагайки за ограничаване на апетита или преяждането.

15 Дългосрочна устойчивост на вашата диета

Ограничителните диети могат да попречат на загубата на тегло и често са неустойчиви в дългосрочен план. За да постигнете трайни резултати, съсредоточете се върху създаването на балансиран хранителен план, който включва привлекателно разнообразие от питателни храни. Стремете се към устойчив подход, който ще поддържате за здраве през целия живот. Като приемете здравословен начин на живот, а не краткотрайна диета, можете да подобрите цялостното си благосъстояние и да постигнете устойчива загуба на тегло.

Чрез възприемането на балансиран подход към храненето, който включва всички групи храни в умерени количества, можете да се насладите на широка гама от хранителни вещества и да поддържате усилията си за отслабване в дългосрочен план.

16 Вариации и интензивност на упражненията

Промяната на вашите тренировки и увеличаването на интензивността може да подобри резултатите от загубата на тегло. Редувайте сърдечно-съдовите упражнения и силовите тренировки, за да оптимизирате усилията си за отслабване. Кардио упражненията помагат за изгарянето на калории, докато силовите тренировки изграждат чиста мускулна маса, което засилва метаболизма. Консултацията с фитнес специалист може да ви помогне да създадете добре закръглена програма за упражнения, която отговаря на вашите нужди и цели.

Ако променяте тренировките си и увеличавате интензивността, можете да предизвикате тялото си и да увеличите максимално потенциала си за загуба на тегло.

Последни мисли за разкриването на скритите причини, поради които не можете да отслабнете, дори когато спазвате диета Разбирането на скритите причини, поради които може да се борите да отслабнете, е решаваща стъпка към постигане на вашите цели за отслабване.

Не забравяйте, че търсенето на професионално ръководство може да предостави персонализирани препоръки и подкрепа. С холистичен подход към управлението на теглото можете да преодолеете тези скрити причини и да постигнете здравословното тегло, което желаете.